Wednesday, September 05, 2007

11. Building recycling 2






Το πρόγραμμα vacEDUcation δημιούργησε την ανάγκη σύντομης κατοίκησης στον οικισμό των Αγ. Θεοδόρων. Το δίκτυο τόπων διαμονής του προγράμματος αποτελείται από σημεία που έχουν γίνει ενέργειες ανακύκλωσης κτιρίων, όπως έχει προαναφερθεί για παράδειγμα, στη Μονή Πραθείου και στο φάρο Σουσάκι. Στο δίκτυο διαμονής vacEDUcation προστίθονται δύο τύποι μικρών κτιρίων που βρίσκονται στο εσωτερικό του άλσους και αποτελούν ιδανικές περιπτώσεις εφαρμογής της ανακύκλωσης κτισμάτων.

Πρόκειται για πέντε κατασκευές από μπετόν, πολυγωνικής κάτοψης, που πιθανόν να είχαν κατασκευαστει αρχικά για να εξυπηρετήσουν ανάγκες των λουομένων στην κοντνή παραλία. Στην τωρινή τους όμως κατάσταση τα συναντάμε έρημα και εγκαταλελειμένα, χωρίς να στεγάζουν καμμία λειτουργία ή να εξυπηρετούν κάποια ομάδα ατόμων.

Με αφορμή το πρόγραμμα
vacEDUcation, θα προσαρμοστεί νέος σκελετός σε αυτα τα πέντε κτιρια, με σκοπό να αποκτήσουν μία καινούργια μορφή που θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ανάγκες διαμονής των επισκεπτων. Η υπάρχουσα δομή των κτιρίων θα συνδυαστεί με νέα δομικά στοιχεία, ενώ θα διατηρηθούν εμφανή μερικά σημεία της, που θα μαρτυρούν την αρχή του νέου ανακυκλωμένου χώρου.





0 Comments:

Post a Comment

<< Home