Friday, November 03, 2006

01. το πακέτο διακοπών VacEDUcation

VACeducATION _ VacEDUCATION

Διακοπές ως μέθοδος διδασκαλίας.
Το παράδειγμα του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων.

Κάθε προορισμός, μια νέα πρόκληση για μάθηση.
Κάθε τόπος προσφέρει απλόχερα στον ταξιδιώτη του πληθώρα νέων γνώσεων, εμπειριών και αισθήσεων. Η Ελλάδα, χώρα γεωγραφικά ποικιλόμορφη, φυσικά προικισμένη και πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, παρουσιάζει πανέμορφα τοπία και προκαλεί διαφορετικά ερεθίσματα σε κάθε γωνιά της, ενώ η μακροχρόνια ιστορία της αντανακλάται σε σημάδια που μαρτυρούν την ύπαρξη και την άνθιση ενός μεγάλου ελληνικού πολιτισμού.

Οι διακοπές έχουν ως κύριο σκοπό την αναψυχή, κατά τη γνώμη μας όμως αξίζουν να έχουν πάντα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η αποδοχή πληροφοριών από κάθε τόπο που επισκέπτεται κάποιος, τον καθιστούν άμεσα κομμάτι της ιστορίας του. Επίσης, η πατριδογνωσία και η μάθηση του παρελθόντος μας θέτουν ικανούς να έχουμε άποψη για τα γεγονότα που έχουν συμβεί και καλύτερα προετοιμασμένους για αυτά που, ίσως, συμβούν στο μέλλον.

Ο νομαδικός τουρισμός προσφέρεται για συλλογικές επισκέψεις εκπαιδευτικού τύπου σε, παντώς τύπου, χώρους μάθησης, όπως αρχαιολογικούς τόπους, μουσεία, βιοτόπους, μοναστήρια, εργοστάσια και άλλα.
Το ιδανικό εκπαιδευτικό πακέτο διακοπών στους Αγίους Θεοδώρους εμφανίζεται μέσω του προγράμματος VacEDUcation. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προωθεί όλα τα, άξια παρατήρησης, σημεία του οικισμού.


άποψη οικισμού Αγίων Θεοδώρων από το σταθμό του Προαστιακού



0 Comments:

Post a Comment

<< Home